Департамент Международных отношений Бакинского Государственного Университета
01-12-2017

İsveçrəli alim BDU-nun Tarix fakültəsində mühazirə oxudu

30 noyabr 2017-ci il tarixində İsveçrənin keçmiş səfiri, slavyanşünas doktor Lorenzo Amberq Bakı Dövlət Universitetinin Tarix fakültəsində “Vağzalda qiyabi görüş: Lenin və Soljenitsın Sürixdə. Onların Sürixdə fəaliyyəti və Rusiya ilə bağlı planları, İsveçrənin Rus inqilabçılarının fəaliyyətində rolu” mövzusunda mühazirə oxudu. Mühazirə zamanı Dr. Amberq Lenin və Soljenitsının qiyabi görüşündən danışdı: Sürixdə yerləşən vağzaldan Lenin 1917-ci ildə Petroqrada yola düşdü, 1974-cü ildə isə Soljenitsın həmin vağzala SSRİ-dən gəldi. Dr. Amberq Emiqrasiya zamanı onların fəaliyyəti, Rusiya ilə bağlı planları, habelə XX əsrin əvvəllərində rus inqilabçılarının fəaliyyətində İsveçrənin rolundan da bəhs etdi.

Fakültənin tələbə və müəllim heyəti canlı və maraqlı keçən mühazirənin sonunda doktor Amberqə mövzu ilə bağlı onları maraqlandıran suallar verdi.

Lorenzo Amberq 1953-cü ildə Bern şəhərində anadan olub. 1972-ci ildə Jeneva Universitetinə (slavistika və germanistika) qəbul olub və 1978-ci ildə həmin Universiteti bitirib. Dr. Amberq məşhur slavist professor Jorj Nivanın tələbəsi olub. Uzun müddət İsveçrənin Belqrad (1997-2000), Nyu-Dehli (2000-2004), Moskvadakı (2004-2006) diplomatik nümayəndəliklərində çalışıb, Gürcüstan (2006-2010) və Yunanıstanda (2010-2015) səfir olub.

Cənab Amberq Rusiya tarixi ilə bağlı maraqlı araşdırmaların müəllifidir və dünyanın müxtəlif ölkələrində mühazirələr və təqdimatlar keçirməkdədir.

Other news

Azerbaijani Universities met to discuss the possibilities of capacity building project within Erasmus+ framework

Academician Abel Maharramov elected "the Rector of the Year"

BSU graduates presented dual diplomas of Baku State University and the University of Wurzburg (Germany)

Religious extremism and its consequences discussed at BSU

Korea University Scholarship

AKDENIZ UNIVERSITY MEVLANA EXCHANGE PROGRAMME INCOMING STUDENT AND ACADEMIC STAFF APPLICATIONS FOR THE 2017/2018 ACADEMIC YEAR

Students of Kazakhstan University have gone through the experience in BSU

Representatives of the Belarusian State University visited Baku State University

Korea World Festival

12 aprel 2017-ci il tarixində Türkiyənin Abdullah Gül Universitetinin rektoru Prof.Dr. İhsan Sabuncuoğlu BDU-da oldu.

Indonesian Ambassador gives a lecture at BSU

BSU rector receives international award

Japanese professor gives a lecture at the Nanoresearch Center of BSU

2017 K-POP World Festival at Baku State University

Amerikalı Professor BDU-da mühazirə oxudu

Erasmus+ KA107 ICM to the Yildiz Technical University is open

Confucius Institute at BSU holds a Chinese Song Singing Competition

2017 Quiz on Korea in Azerbaijan

Bakı Beynəlxalq Tələbə Klubunun təşkilatçılığı, Azərbaycan Respublikası Prezidenti yanında Gənclər Fondunun maliyyə və ADA universitetinin Magistr Tələbə hökümətinin texniki dəstəyi ilə “Əcnəbi tələbələrin fikir platforması” adlı Azərbaycanda ilk dəfə əcnəbi tələbələr arasında TEDx formatlı yarışma təşkil olunub.

Erasmus+ programme to Cumhuriyet University

New call for student mobility for the Fall semester of 2017-18 academic year Erasmus+ KA107 ICM to the Middle East Technical University is open!!!

Visiting Scholar from China, Anhui University

19-20 мая в Бакинском славянском университете прошла Международная конференция на тему: «Изучение русского языка и литературы в Азербайджане и актуальные проблемы обучения»

Lecture given by Visiting Scholar from China, Anhui University to the students of Faculty of Applied Mathematics and Cybernetics

RETHINK - REFORM OF EDUCATION THRU INTERNATIONAL KNOWLEDGE EXCHANGE

6 июня – самая важная дата в истории русской культуры и литературы.

Bakı Dövlət Universitetinin alimi Masaryk Universitetinə dəvət alıb

International Student Congress Of (bio)Medical Sciences (ISCOMS)

PhD in Economics and Masters in Applied Economics programs in Prague, Czech Republic

На этапе тестирования находятся виртуальная лаборатория по окрашиванию бактерий по Грамупрограммы для ПК, и для мобильных устройств.

A virtual laboratory for staining bacteria by Gram, programs for PCs and for mobile devices are at the testing stage.

Head of the Baku Office of the Council of Europe visits BSU

Exchange Agreement with Hankuk University of Foreign Studies (Korea) has been updated

Delegation of Chonbuk National University (South Korea) visits BSU

Student of BSU awarded 3rd price of Bodybuilding compatition in Azerbaijan Cempionship

Qazaxıstanlı tələbələr BDU-da təcrübə keçiblər

BSU Foreign Students attended the program Yeni gün in ITV broadcasting channel 1

CALL! Erasmus+ programme to Masaryk University

To the attention of students (for one semester) from the faculties of History, Journalism, Theology, Mathematics, Literature and Linguistics!!!

Indonesian Scholarship Program "Darmasiswa" 2018/2019

Call for Erasmus+ ICM staff mobility 2018 to Yildiz Technical University is open!

Last call for submission of applications to Hacitepe University!

BDU-da "Autizm Spektr Pozuntuları" mövzusunda seminar keçirilib

Visiting professor from Columbian University will held a lecture on "Importance of research in education".

Lecture of the Columbian University's professor

Евразийский Форум лидеров высшего образования

Azərbaycan Respublikası vətəndaşlarının xarici ölkələrdə, əcnəbilərin və vətəndaşlığı olmayan şəxslərin Azərbaycan Respublikasında təhsil alması

The Language Center operating at Baku State University organizes еnglish language courses.

Baku State University Ⓒ 2017